De afgelopen 2 jaar participeerden we in het landelijk onderzoek naar ongelijkheid in sport en bewegen onder COVID19. Uit dit onderzoek komt naar voren dat na de opheffing van de COVID-maatregelen opleidingsongelijkheid en financiële ongelijkheid in wekelijkse sportdeelname verder zijn toegenomen. Dit is na de COVID-pandemie slechts gedeeltelijk hersteld vergeleken met het percentage sporters voor de COVID-pandemie. Dit effect is sterker bij groepen die lager opgeleid zijn, en bij mensen die te maken hebben met financiële problemen. Dit is een bevestiging van de focus op juist de groepen waarbij de sportdeelname achterblijft.
SportUtrecht heeft haar werkwijze aangepast om wijkgericht te gaan werken. Na corona zien we een continuering van het laagdrempelig sportaanbod in de wijk. Daarnaast is op scholen meer ingezet op kinderen die dat het meest nodig hebben. Dit heeft gezorgd voor een versterking van partnerschap/gezicht in de wijk.
SportUtrecht werkt volgens het principe ‘ongelijk investeren voor gelijke kansen’, aangezien hun inzet is gericht op doelgroepen en wijken waar de grootste achterstand in sportdeelname is.